Xerrada – col·loqui Impost sobre successions i donacions: situació actual i propostes de CIU

 

El passat dilluns dia 17 de maig vaig fer una xerrada a l’Agrupació de la Dreta de l’Eixample per a parlar sobre la reforma del Impost sobre successions i donacions que ha dut a terme el tripartit i les nostres propostes per a suprimir-lo.

Davant d’una nombrosa i variada audiència, formada per militants, simpatitzants, veïns, comerciants i membres d’entitats del barri, vaig fer una intervenció en l’actual context de crisi econòmica, l’alt dèficit fiscal i retallada social anunciada pels governs català i espanyol, tot alertant de la probable apujada dels impostos sobre Actes Jurídics Documentats (IAJD) i sobre Transmissions Patrimonials (ITP), confirmada hores més tard pel Govern tripartit.

Vaig exposar la recent reforma de l’impost, i la ponència de la Llei que el Parlament afrontarà en les setmanes vinents, tot comparant el posicionament del Tripartit amb el de CiU i recordant que sense l’impuls i la tasca de la Federació la reforma hauria estat molt menys favorable per al ciutadà.

Cal refermar el compromís de CiU amb la ciutadania de suprimir tot el tram autonòmic de l’Impost sobre Successions i Donacions. Aquest impost representa un greuge comparatiu respecta a d’altres Comunitats Autònomes que l’han suprimit  i un gran esforç fiscal per a tots els catalans. Cal recordar que aquest impost penalitza el  model d’estalvi familiar català, basat en l’esforç i la solidaritat del nucli familiar ja que acaba esdevenint una taxa impositiva doble.

En aquesta línia, des de CiU,  hem assumit el compromís electoral de suprimir l’Impost sobre Successions i Donacions en el tram autonòmic (“un 99,9%, a la pràctica”), durant el primer any de la legislatura i amb un període de retroactivitat.

Catalunya afronta un període difícil que reclama fortalesa, responsabilitat, esforç, compromís i un govern ferm que el pugui liderar. “Convoquem el país a treballar amb il·lusió i esperança per aixecar novament Catalunya”

M’he compromès amb el districte a fer properament una xerrada sobre l’actual situació econòmica.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s