Seminari Introducció al Liberalisme

Des de l’Espai Hayek de la Fundació Catalunya Oberta, amb la col·laboració de Llibergència, s’ha celebrat  durant  dos mesos un seminari sobre la Introducció al liberalisme. Aquest seminari és la continuació dels que s’han anat fent en el passat per tal de donar a conèixer i debatre el pensament liberal. El programa de les sessions de treball han tingut el següent contingut.

1) Els principis del liberalisme polític

2) Corrents i pensadors del segle XIX: el liberalisme continental

3) Els liberals a la frontera

4) Corrents i pensadors del segle XIX: el liberalisme anglosaxó

5) Liberals i no tan liberals al segle XX

6) El liberalisme després de la crisi, liberalisme del segle

7) El liberalisme a l’Estat espanyol i a Catalunya 

Les  set sessions del seminari s’han fet en dimecres, de 19:00h a 21:00h, a la seu de Foment del Treball Nacional (Via Laietana 32, de Barcelona). Hi han participat en Joaquin Trigo (Foment del Treball) en José María Lassalle (diputat al Congrés de Madrid), en Ramon Alcoberro (Universitat de Girona), en Joan Tugores (Universitat de Barcelona), en Jordi Soley (Fundació Burke) en Josep-Lluís Oller (empresari) i jo mateix.

Ahir dia  3 de juny vaig fer la setena i darrera sessió del seminari sota el títol “El liberalisme a l’Estat espanyol i a Catalunya” Amb la meva intervenció vaig intentar donar una aproximació molt personal del liberalisme,  com l’he après i l’he viscut durant un  determinat període  de la història del nostre liberalisme. Crec, sincerament, que tots els assistents ho vàrem agrair molt.

Adjunto per a si és d’interès la meva intervenció. Veureu que constantment dono ressenyes de llibres que per a mi son de lectura obligatòria. Espero que us sigui d’utilitat a tots els que estigueu interessats en el liberalisme.

 INTRODUCCIÓ AL LIBERALISMEDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s