Debat Ple Parlament 9 de juny

Ahir dimecres dia 9 de juny vaig fer dues intervencions en la sessió plenària nº 81.

La primera sobre el control del Decret Llei 3/2010 de 29 de maig de mesures urgents de contenció de la despesa i en matèria fiscal per a la reducció del dèficit públic. Decret Llei 3 2010 de 29 de maig, mesures urgents contenció de la despesa

Com a portaveu econòmic del Grup Parlamentari de CIU vaig defensar el nostre vot en contra. CIU va votar no al Decret llei  perquè el Tripartit respon tard i malament a la situació de crisi. Fa dos anys que estem insistint en la necessitat d’impulsar mesures de fons, mentre els governs de la Generalitat i de l’Estat feien ulls clucs.

El Tripartit esperava que Alemanya i França ens traurien de la crisi, mentre afirmaven que mai retallarien drets socials. Ara pensionistes, funcionaris, mestres i metges han de pagar la incompetència del govern socialista i passaran a la història per a fer la retallada més gran de la democràcia des de la Transició.

La negativa de CiU a l’aprovació d’aquest Decret llei és deguda també a l’increment dels impostos. El  Tripartit augmentarà els impostos de tota la població amagant-se darrera un augment de l’IRPF que no s’arribarà a aplicar. Laugment de l’IRPF s’ha de fer sota el paraigua de la llei cessió de tributs que no s’aprovarà fins a la tardor, quan el Parlament ja estarà dissolt

El Tripartit augmentarà els impostos que no afecten als rics, sinó a  tota la població (IVA, transmissions patrimonials, actes jurídics documentats, matriculació, …).

El Conseller Castells va dir fa uns 15 dies, que “ l’increment de l’IRPF s’hauria d’adoptar a nivell d’Estat, encara que és difícil, però a nivell de CCAA és impossible, i tot i això es correria el perill que bona part de les rendes que es gravarien, marxessin del país”. Aquest canvi de criteri  li ha estat imposat.

D’altra banda el Govern ha encarregat a un grup d’experts un estudi sobre mesures d’aprimament de l’Administració pública, que proposa 105 mesures, el Tripartit ho retalla quasi a la meitat i anuncia  l’eliminació de 63 organismes. Hores després  el Conseller Huguet adverteix que no es podrà portar a terme en aquesta legislatura. Una mostra més de mesures d’aparador

El Tripartit ha rebutjat la possibilitat de tramitar aquest decret com a projecte de llei, tal com defensava CiU.Debat Control Decret llei 3 2010 mesures urgents contencio despesa

Síntesi dels  6 arguments emprats per a justificar el vot en contra de CIU al Decret  Llei.

 1-    El Tripartit respon tard i malament a la situació de greu crisi. Durant els darrers dos anys hem insistit en la necessitat d’impulsar mesures de fons –  fent nombroses propostes-  que no s’han dut a terme.

 2-    Mesures injustes. S’ha practicat la retallada de drets més profunda  de la història de la democràcia espanyola des de la Transició. Càstig que s’imposa als pensionistes, funcionaris, mestres i metges que ara han de pagar la incompetència del govern socialista perquè veuen afectat el seu poder adquisitiu substancialment.

 3-    Les retallades dels  concerts sanitaris i educatius no son ara oportunes.

 4-    Davant de la cortina de fum de fer pagar més als rics s’amaga una pujada d’impostos que afecta per igual a tots els catalans (IVA, transmissions patrimonials, actes jurídics documentats i matriculació)

 5-       La pujada de l’IRPF no es podrà aprovar més que probablement   fins a la tardor quan el Parlament ja estigui dissolt. Aquesta modificació de l’IRPF està  sota el paraigua de la Llei de cessió de tributs que està en fase de discussió en el Congrés de diputats.

 6-    Ni ells mateixos es creuen l’aprimament de l’administració. Mesuresd’aparador.

La segona ha estat intervenció va ésser per interpel·lar al Govern sobre les mesures per a la reactivació de l’economia catalana. Debat interpel·lació mesures reactivació economia catalanaDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s