Una fotografia contundent de l’estat de l’economia espanyola

Ahir vaig participar en el cicle de xerrades-col·loqui, “A Sabadell, avui parlem de…” que mensualment, la formació de CiU a Sabadell organitza per debatre un tema de rigorosa actualitat. Aquesta vegada, em van convidar a mi per a fer una anàlisi econòmica i social de la crisi que estem vivim.

Vaig centrar la meva intervenció en tres aspectes claus per a mi:  

1-    La fotografia de l’estat actual de la crisi i com ens afecta.

2-    Els efectes de les retallades del Decret del Govern Zapatero i del Govern català

3-   La reforma laboral.

L’atur, la destrucció d’empreses, el dèficit i el deute són els punts més crítics  de l’estat actual de l’economia espanyola i catalana, posant un especial èmfasi en el deute de l’Estat, que se situa en un 58%. El greu problema és però la col·locació del deute al mercat perquè els nostres socis europeus desconfien del govern espanyol.

Pel que fa al Decret aprovat pel govern Zapatero, estem davant  de la   retallada de drets socials més gran que s’ha fet en la democràcia espanyola. I aquesta retallada dona la casualitat que l’ha fet qui es deia el màxim defensor dels drets dels treballadors espanyols.

Pel que fa a la reforma laboral, el Govern ha fet una reforma laboral pels socis europeus d’esquena als treballadors. Durant la votació d’ahir al Congrés CiU es va abstenir en la ratificació del decret llei per tal que aquest es pugui millorar durant la tramitació parlamentària.

Crec, sincerament, que a banda de la reforma laboral, s’han d’endegar reformes als mercats financers, als mercats energètics i a l’Administració.

Aquest país se’n sortirà perquè Catalunya té una base material, social i històrica potent. Però cal que tingui confiança. Una confiança que s’ha perdut per la pèssima gestió dels polítics que governen Catalunya.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s