Liquiditat per a les nostres empreses

Aquest migdia hem debatut en el Parlament la moció subsegüent a la interpel·lació sobre les mesures per a la reactivació de l’economia catalana presentada per CIU.

Com ja ens tenen acostumats, els grups que donen suport el Govern hi han votat en contra. El més curiós de tot és que la nostra moció incloïa “fil per randa” un conjunt de  mesures presentades pel Govern en un document producte de la cimera de l’acord estratègic i del comitè d’enllaç.  

Com és possible que un document, presentat pel Govern, que nosaltres matisem lleugerament, per aconseguir l’acord, sigui rebutjat i no donin suport a la nostra iniciativa?

La moció feia referència a un conjunt de mesures de liquiditat per a les nostres empreses que son molt urgents. Entre d’altres reclamàvem:

  • Augmentar, considerablement les aportacions del Departament d’Economia i Finances a l’ICF, 300 milions d’euros per l’any 2010 i 250 milions d’euros durant els exercicis 2011 i 2012 per tal de consolidar la solvència de l’ICF i reforçar la seva capacitat financera.
  • Crear a través de l’ICF un  nou instrument de capital risc dotat d’un fons de 300 milions d’euros.

 

  • Crear a través de l’ICF un  nou instrument de capital risc dotat d’un fons de 300 milions d’euros.

 

  • Facilitar la col·laboració creixent entre l’ICF i l’ICO per tal de gestionar crèdits de circulant de la nova línia establerta a nivell de l’Estat.

 

  • Reduir els terminis de pagament de la Generalitat per adequar-los a la imminent reforma de la Llei de morositat 3/2004.

 

  • Elaborar un programa d’iniciació a l’R+D finançant a les pimes el primer projecte d’investigació industrial amb membres de la xarxa tecnològica de Catalunya mitjançant cupons tecnològics.

 

  • Impulsar i consolidar les línies de finançament pel sector agroalimentari a través de l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA).

 El Govern ha basat la seva posició amb l’argument penós de que ja s’estaven fent. A les hores, si ja s’estaven fent….. perquè  ens van tenir assseguts en una taula discutint aquest document si ja ho estaven fent?

El debat més punyent des del punt de vista econòmic internacional i que ha estat el leitmotiv de la darrera reunió del G-20, és l’austeritat fiscal o els estímuls al creixement. Catalunya hem decidit la primera fórmula, la consolidació fiscal, que ha provocat un escenari complicat.

En aquest context, on hi ha entitats que plantegen la possibilitat d’una important recessió del segon semestre i amb una situació de certa feblesa en els sistema financer, hauríem de pensar en mesures per impulsar l’activitat econòmica

 Transcripció debat mocio

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s