Per sortir de la crisi ens cal un govern fort, capaç de generar confiança, impulsar l’economia productiva i racionalitzar l’Administració.

Ahir dimecres vaig fer una xerrada – col·loqui a l’Agrupació de la Dreta de l’Eixample sota el títol “ Què, qui, com i, sobretot, com en podem sortir”

Vaig estructurar la meva intervenció en tres blocs: la situació actual, la perspectiva del segon  semestre del 2010 i les vies de sortida de la crisi.

La situació econòmica, avui

Els elements que avui per avui marquen la crisi son: la destrucció de l’ocupació i d’empreses, el dèficit que arrossega el país i l’Estat, la poca qualitat dels deutes públics català i espanyol  i el venciment del termini dels crèdits concedits pel Banc Central Europeu als bancs centrals estatals.

Perspectiva de futur pròxim

El segon semestre  del 2010 suposarà una segona fase de la recessió, atès que el retrocés de la confiança de la ciutadania provocat per la mala gestió dels governs espanyol i català suposarà encara, malauradament, un nou retrocés del consum i la inversió productiva.

CIU es va abstenir en el Reial Decret que havia de permetre aprovar les mesures econòmiques anticrisi  perquè era l’única solució per evitar una intervenció sobre l’Estat, tot i la mala gestió socialista de la crisi i el fet que la voluntat de Zapatero i Montilla de negar la crisi fins fa ben poc ha conduït el país a una situació realment crítica.

Com en podem sortir

Cal plantejar les línies mestres de la sortida de la crisi, que passa necessàriament per més ajustaments econòmics i una reforma seriosa i responsable del mercat laboral, del sistema financer i de les polítiques energètiques.

Ens cal un govern seriós, estable capaç i valent que generi confiança en els ciutadans i estimuli amb polítiques reals l’economia productiva. Un govern que només pot liderar Artur Mas i CiU.

Un govern que retorni la confiança als catalans i assumeixi polítiques valentes d’incentiu i racionalització pot contribuir a la recuperació del teixit productiu del país.

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s