Resultat debat parlamentari

 Ahir vàrem votar en contra del Projecte d’aprovació de l’escala autonòmica de l’IRPF per considerar que es tracta d’una mesura d’hipocresia política que no tindrà impacte sobre les finances de la Generalitat.

 Amb aquesta mesura el Tripartit només vol tenir  la cobertura política i ideològica pels grups d’esquerres, volen salvar la seva consciència dient que han endegat un increment d’impostos pels rics. Així també intenten amagar que han incrementat els impostos per a tothom mitjançant transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, impostos indirectes que paga tothom. I a canvi acceptant  aquest increment d’impostos fan l’aparador i la retòrica i diuen que castigaran els rics. No volem aquest hipocresia política. 
 
L’augment de l’IRPF no té sentit ja que introdueix un element distorsionador en un moment d’estancament per les retallades i, a més, significa poc per la recaptació de la Generalitat.

 Manifesto la meva inquietud  per la greu situació de les finances de la Generalitat, amb un increment del 18’2% del dèficit de gener a maig, i un dèficit que ja se situa en 2.160 milions d’euros.  És evident i comprenc  la pressió que pateix el Govern. Desitjo, sincerament, que canviï però han escollit un camí que no compartim perquè algunes de les mesures són injustes i perquè no volem l’increment dels impostos a tota la ciutadania. 

Finalment el Projecte de llei va ésser aprovat  amb 67 vots a favor, 60 en contra i 3 abstencions

Transcripció intervencio

D’altra banda el  Tripartit va rebutjar   una modificació de la llei de l’IRPF per ajudar als professionals autònoms, només perquè l’ha presentat CiU

 Ahir vaig defensar en el  Ple del Parlament una proposta per a presentar a la Mesa del Congrés dels Diputats la Proposició de Llei de modificació de l’article 29 de la llei de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Una  mesura per ajudar a les activitats dels autònoms i professionals, en un moment de greu crisi.

Els grups parlamentaris que donen suport al Govern van rebutjar aquesta proposta per la tècnica aplicada sistemàticament pel Tripartit basada en que tot allò que ve de l’oposició no és vàlid i per la creença dels grups parlamentaris que donen suport al Govern, que els ciutadans i ciutadanes sempre tenen tendència al frau en matèria d’impostos 

A pesar del rebuig del Tripartit a la proposta, hem anunciat que CiU la presentarà a Madrid a través del seu grup parlamentari al Congrés però és una pena que  Tripartit hagi rebutjat l’oportunitat de presentar-la també com a Cambra catalana.

Transcripció intervenció

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s