Eleccions històriques: 28 N

 El 28 de novembre els catalans tenim una cita indefugible amb les urnes. Molt probablement  sigui veritat que aquestes properes eleccions seran històriques. Certament poden afectar, més enllà dels quatre propers anys, a tota una generació de catalanes i catalans.

 Ens hi juguem molt més que un imprescindible – a parer meu – canvi de Govern donant per enllestida l’atzarosa etapa dels governs tripartits. Catalunya necessita un canvi i penso que s’ha de produir amb una expressió electoral  ben contundent.

 L’orientació estratègica dels socialistes i de la resta de forces d’esquerra i la dels nacionalistes catalans divergeix ara, com en el passat, en molts aspectes. És justament en l’enfocament de la qüestió nacional on rau la divergència més profunda. I aquesta divergència tindrà un ressò força important durant la campanya.  En parlaré les properes setmanes.

 Si aquestes eleccions poden ésser històriques és perquè el proper Govern té davant seu un repte extraordinari: sortir quant abans de la crisi econòmica i social, d’una de les més profundes que ha patit el sistema en aquests darrers cinquanta anys. Sortir de la crisi vol dir no fer-ho de qualsevol manera, si no amb un sòlid model de creixement, amb unes polítiques d’inversió ben jerarquitzades i posant les bases d’una autèntica prosperitat per tal de combatre l’atur estructural del país. Cal apostar estratègicament per a que les empreses guanyin competitivitat i creixin sostingudament fent de l’exportació una orientació clau per l’economia catalana.

 Son històriques  aquestes eleccions perquè, més enllà, de les divergències nacionals, es confronten amb una claredat meridiana dos models contraposats de societat, dos visions de Catalunya, dos programes polítics i econòmics amb l’aspiració de vetllar pel present i l’esdevenidor de Catalunya en les millors condicions.

 Ahir Convergència va aprovar el seu programa electoral amb un esperit i una lletra que fan de l’impuls econòmic, del paper del  mercat, de la moderació fiscal, dels valors individuals, de la lluita contra el dirigisme i l’intervencionisme i de la reforma en profunditat de l’administració, punts programàtics essencials. En definitiva, un bon instrument basat en el dret i la capacitat dels ciutadans d’elegir,  que portat a l’acció de Govern ha de permetre un tomb històric a Catalunya.

Es tracta d’unes noves  eleccions, decisives i determinants que crec que incorporen aquesta dicotomia entre els que fan del dirigisme i l’intervencionisme el seu credo polític i aquells que ens  hi oposem aferrissadament. Que hi estem en contra per principis, perquè hem pogut testar durant els darrers set anys el desori, el desgavell del  programa polític i l’actuació governamental de socialistes, republicans i comunistes en el Govern de la Generalitat.

Els catalans podran, doncs, optar entre un model o un altre, podran decidir-se per una de les dues opcions. Penso, sincerament, que el 29 N serà un dia històric i dependrà directament del pes que socialistes o nacionalistes tinguin en el futur Parlament de Catalunya.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s