Olot+Idees: La indústria, motor econòmic de la ciutat

 

Més de setanta empresaris d’Olot i de la Garrotxa  es varen reunir ahir,  a l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat, per buscar iniciatives que potenciïn les indústries olotines

 

El portaveu de CIU a l'Ajuntament d'Olot Josep Maria Corominas, va presentar la segona jornada d’una de les línies de treball que el Grup Municipal ha posat en marxa aquest any. Es tracta del cicle de jornades de debat OLOT + IDEES pensades per reflexionar sobre temes que la formació de CIU considera claus per al futur de la ciutat.

 

Segons Corominas “Hem de fer de la promoció econòmica una línia estratègica que impregni totes les polítiques de la ciutat“. Va explicar que, per la gent de CiU, Olot és i ha d’ésser una ciutat industrial i és en aquest objectiu que dedicarem tant esforç com calgui. L’administració ha d’ésser àgil i austera al servei dels emprenedors i de les empreses .

 Per la seva banda, el President de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va valorar, tot aportant múltiples dades, la situació econòmica de les comarques de Girona i especialment de la Garrotxa. Ha apuntat línies estratègiques per superar la crisi econòmica. Alguna de les claus per aconseguir-ho, segons ha manifestat el President, passa per programes d'exportació ”més agosarats”, una aposta clara per ajudar els emprenedors i per buscar noves línies de finançament”.

 

Jo vaig basar la meva intervenció en un sèrie de reflexions d’àmbit nacional, perquè Catalunya surti de la crisi “no es pot fer de qualsevol manera, si no amb un sòlid model de creixement, amb unes polítiques d’inversió ben jerarquitzades i posant les bases d’una autèntica prosperitat per tal de combatre l’atur estructural del país. Cal apostar estratègicament per a que les empreses guanyin competitivitat i creixin sostingudament fent de l’exportació una orientació clau per l’economia catalana.”  

 

Des del Govern cal  generar confiança per tal d’ estimular el consum i reactivar l’economia. S’ha mostrat decidit a racionalitzar l’administració i a millorar el finançament de les empreses. “Sortirem d’aquesta crisi fent costat als emprenedors, entenen a les empreses com a generadores de riquesa i enfortint el teixit productiu del país”

 

Finalment Corominas va manifestar la seva voluntat de continuar apostant pel diàleg distès per aconseguir un teixit econòmic i social més sòlid i potent.

 

En aquesta mateixa línia, en els propers dies està previst el tercer Olot+Idees que se centrarà en “El comerç com a eix econòmic d'Olot”.

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s