Novena legislatura

Comencem aquesta setmana un nou període de sessions al Parlament de Catalunya. Endeguem una nova legislatura, la novena,  amb unes condicions radicalment diferents  a l’anterior. Un Govern de CIU dirigeix el país. El mapa polític català ha quedat ben trasbalsat. Enrera queden set anys de governs tripartits amb un balanç controvertit i com a llegat una situació financera força complicada a la que naturalment la greu crisi econòmica que patim no és aliena. La situació és prou greu perquè no calgui carregar tintes.  

 

Tornem a l’activitat parlamentaria i en el primer ple ordinari, l’economia i la situació de les finances de la Generalitat són els temes claus. El Projecte de llei d’autoritzacions financeres i normes pressupostàries i tributàries durant el període de pròrroga pressupostària, les interpel·lacions al Govern sobre l’Impost de Successions i Donacions, sobre la política fiscal, sobre la situació financera de la Generalitat, sobre les mesures per a sortir de la crisi econòmica i crear ocupació i sobre el diàleg social en són una prova prou clara.

 

És doncs evident que el Govern i l’oposició fan de la crisi econòmica i les seves eventuals sortides un tema cabdal.

 

El Pla de reequilibri econòmic i financer de la Generalitat  és una primera passa de caràcter imprescindible. Convé que tanquem un acord entre el govern català i l’espanyol. Avui en Mas intentarà formalment aquest acord per tal de començar a posar les bases pel redreçament econòmic que el país necessita.

 

El dimecres en el Ple tindrem la confirmació de com ho veu el Govern i com ho avalua l’oposició.  Penso que sense pactes de fons entre totes les forces polítiques i civils de Catalunya serà difícil que ens sortimDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s