Nou Govern, noves respostes

 

 

Ahir vaig assistir a Santa Coloma de Cervelló en un acte organitzat per Convergència i Unió sota el títol “Nou Govern, noves respostes”. Era la segona vegada en tres mesos que hi anava. El motiu era complir amb la meva paraula, amb el compromís que vaig adquirir amb el municipi en campanya electoral durant les eleccions autonòmiques i per a donar suport al nostre candidat a les eleccions municipals previstes pel proper mes de maig, en Joan Piqué, actualment 3er tinent d’Alcalde de l’Ajuntament.

 

Va fer una primera intervenció en José Manuel Valdivia del Grup municipal que va presentar l’acte i al nostre cap de llista. A continuació vàrem escoltar les paraules d’en Joan Piqué,  el qual va fer un balanç modest però sincer de la feina feta durant aquest darrer any al Govern amb una defensa aferrissada del programa i una descripció entusiasta de la gent de Santa Coloma.

 

Després vaig intervenir jo fent primer de tot una valoració molt positiva dels resultats electorals de les eleccions autonòmiques i de la victòria de CIU. No tenim majoria absoluta però això no ha d’ésser un entrebanc per a governar correctament.  

 

Vaig explicar que la prioritat de les prioritats del nou Govern és la lluita contra la crisi i la creació d’ocupació.

 

Quan hem arribat al  Govern, però, ens hem trobat unes finances de la Generalitat molt malmeses, tot i que les xifres de les que disposem de dèficit i endeutament no ens han sorprès gaire. Tenim però un important forat financer i hem de fer-hi front. Hem concentrat part de les nostres energies a demanar al Govern espanyol més capacitat per endeutar-nos per tal de resoldre la situació de les finances de la Generalitat quant abans i  posar les bases d’un creixement sòlid que ens permeti crear ocupació.

 

Hem fixat una retallada del 10% ens els pressupostos per l’any 2011. Aquesta retallada és del tot imprescindible  però  cal fixar les nostres prioritats  en funció de  les nostres necessitats com país.

 

Hem d’ésser capaços de fer dues coses alhora. Resoldre la situació de les finances de la Generalitat i generar la confiança suficient per a tot el territori, per tots els sector productius. Hem de despertar entusiasme explicant a la ciutadania el conjunt de mesures que s’estem endegant,  des del pacte estratègic fins el procés de desburocratització, des de les mesures per a la indústria fins la remodelació del SOC, des de la reforma de l’administració fins a l’impuls de la innovació i la internacionalització.  És imprescindible  posar les bases perquè l’economia torni a funcionar.

 

Com a darrer punt de la meva intervenció vaig animar a tots els colomencs a donar suport al nostre candidat  i a treballar de valent per una gran victòria de CIU en les eleccions municipals. Hem guanyat la primera part del partit (eleccions autonòmiques) però encara ens queda la segona part (eleccions municipals) Cal  jugar-la molt intensament per aconseguir la gran victòria de Convergència i Unió.

 

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s