El Conseller Mas -Colell té raó

Resulta decisiu que el Pla de viabilitat presentat pel Govern de la Generalitat de Catalunya al Govern espanyol es materialitzi en els termes econòmics presentats. En el Pla es concreta un esforç d’una extraordinària envergadura que el poble de Catalunya hauria de desenvolupar pràcticament en tots els sectors tot seguint el lideratge polític del Govern. Un gran sacrifici per tal d’intentar reequilibrar les malmeses finances de la Generalitat que la crisi i el discutible llegat del Tripartit ens ha deixat.

 

Amb un dèficit del 3,86% que equival a 7.552 milions d’euros, un deute de 40.106 milions d’euros,  unes obligacions de finançament entorn els 11.500 milions d’euros i unes grans dificultats contrarestades per captar finançament als mercats, el Pla presentat pel Govern és duríssim però no suïcida.

 

La doble retallada exigida pel Govern de l’Estat el faria impossible i inassolible. El Govern fa bé i el Conseller Mas– Colell té raó quan nega la hipòtesi fal·laç i, sospito que abans practicada, del maquillatge de les xifres. Ni un ajust pressupostari del 20% és possible, ni un maquillatge pervers és admissible ni tampoc la ciutadania de Catalunya podria afrontar un esforç més gran. Cal resistir l’embat del Govern Zapatero.

 

 

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s