Manel Ripoll Estera

 

En Manel Ripoll ens va deixar aquest passat mes de març

 

Per a mi el traspàs d’en Manel és quelcom més que la pèrdua d’un bon amic. És constatar sovint l’absència d’una persona que jo estimava com si fos de la meva família. Ens vàrem conèixer a les primeries dels anys 80 i des de llavors sempre vaig tenir a en Ripoll com un amic, un conseller i un complice. M’honora dir que de les seves múltiples virtuts en vaig aprendre molt.

 

Les característiques més destacades de la seva personalitat, a parer meu, eren el seu entusiasme espontani, genuí però alhora fonamentat, la seva capacitat de treball – podies comptar-hi a tota hora-  la seva amabilitat i la seva  simpatia desbordant que es traduïa en un tracte càlid, proper, amb un toc ben especial i una insubornable lleialtat personal.

 

Ens vàrem fer amics fa més de trenta anys i li he considerat com a tal fins el darrer dia. Tinc l’orgull de saber i dir que aquesta consideració era recíproca  Tota trobada amb en Ripoll era sempre un  esdeveniment. Parlar amb ell era gratificant, discutir de política era refrescant, parlar de la Boqueria i dels mercats era il·lusionant.  Va defensar el mercat de la Boqueria i els mercats de Barcelona- mitjança Fegram- a peu i a cavall. Sostenia que els mercats eren l’esperit, l’ensenya i els embaixadors de Barcelona. I ell va ésser alhora el seu més brillant i generós embaixador al món.

 

Així era en Ripoll, un home que presumia de la seva sort –  que em va tenir-  tot dient-me: “soc un home de sort perquè estimo i em sento estimat” i que sostenia que de totes les seves sorts la seva família era la més remarcable. Dono fe, coneguda i tractada la seva família, que tenia raó.  

 

M’emociona encara recordar la seva especial veu i els seus ulls riallers. Em vaig acomiadar d’ell el dia 8 de març i tinc el sentiment d’absència que ens deixen els bons amics, els lleials, els que estimes i t’estimen, però alhora en Manel Ripoll continuarà per sempre més nodrint en mi la idea de que la sort es té si es busca.

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s