Temps interessants

 

 

 

 

 

La política viu a Catalunya circumstàncies apassionants. El Govern català afronta  un conjunt tan gran de reptes importants,  que si sabem donar la resposta adequada, la cara de Catalunya canviarà substancialment per molts anys. 

 

 

Crisi, finances, economia, societat i qüestió nacional conformen un escenari extraordinàriament atractiu. És veritat que el Govern català ha de fer front a unes finances públiques en un estat lamentable, em refereixo es clar a la magnitud del dèficit i de l’endeutament i, alhora,  ha de donar solucions operatives i funcionals a la desindustrialització del país i a la impostergada creació d’ocupació. És obvi,  que les finances públiques  i el seu redreçament van ara primer, però crec que és molt difícil tractar de resoldre la greu situació financera sense fixar, alhora,  unes bases sòlides  per una reactivació econòmica profunda i duradora. 

 

 

 

 

És ben segur que el Govern ho intenta i estic convençut que aviat veurem resultats però convé abordar tots aquests problemes amb una determinació que té a veure no només en com sortir de la crisi,  si no en com materialitzar canvis profunds, de tendència,  que obrin una nova etapa a Catalunya.

 

 

 

Dit d’una altra manera, restaurar les finances de la Generalitat vol dir també que s’han de posar definitivament les bases  per una industrialització intensa i avançada que aposti pel coneixement i les noves tecnologies,  per una proliferació de milers de noves empreses generadores d’ocupació neta i per la reformulació d’una Administració pública àgil, eficient que desmunti sense dilacions les mil i una dificultats i traves burocràtiques que dificulten i obstaculitzen la vida dels ciutadans.  

   

 

Són temps interessants, difícils, arriscats però els que estimem la política sabem que aquests són els temps millors. Lluitar per  a redreçar el país, per posar les bases per a la prosperitat i,  alhora,  reptar a  l’Estat espanyol en defensa dels catalans  per a la consecució d’un nou Pacte Fiscal és una tasca que ens ha d’omplir d’il·lusió i d’entusiasme. Tota l’energia creativa al servei de l’ideal del país.

 

 

 De fet, la política en majúscules té a veure en què polítics i ciutadans  compromesos i còmplices, som capaços d’escriure una nova fulla, de transitar una nova ruta en la construcció del país i fer-ho amb seriositat, rigor i….  jovialitat. Vivim temps interessants i cal aprofitar-los.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s