PSC: morir de por o morir de vergonya

Ahir es va debatre al Congrés de diputats una moció presentada per CIU que instava al Govern del PSOE a avançar el pagament a la Generalitat del Fons de Competitivitat de l’any 2011, previst en l’acord de finançament signat el 2009 ambdós governs. Independentment del contingut més o menys precís i de l’import més o menys exacte el que veritablement la moció traslluïa era la  necessitat indispensable d’enfortir el finançament de Catalunya en un moment tan extraordinàriament crític per a les nostres finances públiques.

 

Com és ja una autèntica tradició històrica els diputats socialistes catalans van votar en contra d’aquesta moció i van donar suport al PSOE. Només que el PSC s’hagués abstingut en la votació, la iniciativa hagués prosperat i haguéssim estat en condicions de què els diners del Fons poguessin arribar a Catalunya. Tant és així, que CIU, ERC, ICV i el PP, van votar a favor de la moció degut a la indiscutible justesa de la pretensió dels catalanistes a Madrid.

 

El PSC, com tantes i tantes vegades s’ha demostrat, tenia que resoldre dos grans qüestions. La primera, votar amb el PSOE i en contra dels interessos de Catalunya  o votar a favor de les necessitats  de  Catalunya i en contra de les directrius partidistes dels socialistes a Madrid. La segona, morir-se de por per votar diferent dels seus col·legues espanyols evidenciant un cop més la covardia reiterada davant el PSOE, o morir-se de vergonya davant la ciutadania de Catalunya. En aquests circumstàncies, els diputats socialistes catalans no ho dubten ni que s’ensorri el món. Si han  d’escollir entre Catalunya i el PSOE tenen molt clar que prefereixen el PSOE, i si han de triar entre morir-se de vergonya o de por, prefereixen morir-se de vergonya davant de la societat catalana abans que desplaure  als socialistes espanyols.  És veu que així duren més.

 

No cal ni dir que detesto les dues opcions escollides malgrat que no em sorprèn gens el comportament dels diputats socialistes catalans. Ens tenen acostumats. Ara bé, en una època de crisi sense precedents en les finances de la Generalitat en la, en bona mesura, en son corresponsables, l’actitud dels diputats socialistes catalans, tot i que tenen el dret de votar el que vulguin, em sembla  des de la perspectiva dels interessos dels catalans, una decisió menyspreable.

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s