Exitosa presentació de Llibergència a Tarragona

Ahir dilluns dia 6 de febrer vàrem participar en l’acte de presentació de Llibergència a Tarragona a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya. Hi eren presents membres del Secretariat: Remei Gómez, Carles Anguela i Víctor Torrents. La trobada va ésser organitzada pel nostre company  i amic a Tarragona, l’Artur Nadal.
 
L’acte va ésser conduït pel President de CDC a Tarragona, en Santi Pallàs. Vàrem comptar amb una nodrida representació de convergents destacats a Tarragona, entre els quals hi havia la diputada i candidata a l’alcaldia de la ciutat, Victòria Forns i diversos alcaldes de la comarca.
 
Vàrem fer una explicació detallada del que és Llibergència. Va ésser constituïda ara fa sis anys com a punt de trobada liberal de la Casa Gran del Catalanisme de Convergència Democràtica de Catalunya, sense vocació orgànica però amb voluntat d’anar influint en el si del nostre partit per què els seus plantejaments polítics tinguin presents les posicions liberals. Som un nombrós grup de militants i simpatitzants de CDC vinculats al pensament liberal i que expressem el desig d’estudiar i aprofundir en els continguts polítics dels liberalisme clàssic per fer de CDC un partit obert, sòlid i ric ideològicament.
 
En un moment de la història del nostre país en què patim una forta crisi econòmica a nivell nacional i internacional sense precedents, des de LLibergència reivindiquem el pensament i l’acció liberals com a la millor garantia per aconseguir una societat lliure que ha de continuar creixent, generant prosperitat i creant ocupació.
 
Amb l’actual Govern de CIU amb el President Mas al capdavant hi ha una percepció generalitzada de què l’acció governamental progressa cap a polítiques liberals. Objectivament parlant creiem  que les polítiques que, avui per avui, ens calen son polítiques liberals contrastades.
 
Davant l’actual situació econòmica es planteja una dicotomia fonamental: Polítiques d’ajustament vs polítiques d’estímul? El que realment és necessari dur a terme, més enllà de l’imprescindible ajust pressupostari, és una política de reformes per a fer créixer la nostra economia, crear ocupació i sortir de la crisi. La reforma laboral, la reforma del sistema financer, del sector energètic, de l’Administració, etc. Totes elles son necessàries i des del liberalisme polític volem influir en el seu contingut.
 
Vam exposar i detallar els objectius principals de Llibergència: el debat de les idees, la formació, la problemàtica internacional, l’enfortiment de l’ELDR i la Internacional Liberal així com els instruments per a materialitzar-los: l’organització de seminaris, els grups de treballs, els dinars de reflexió, etc.
 
El debat va ésser molt intens i ric i les  aportacions força valuoses. Tots els assistents varen quedar satisfets i varen tenir una visió força precisa del que és Llibergència, el que representa i a que aspira.
 
 
 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s