El que ara toca

 

 
 
Vull afirmar un cop més que combatre la crisi ha de seguir essent la primera prioritat de CIU. La més exigent responsabilitat del nostre Govern – el d’avui i el de demà-  és sortir de la crisi. La taxa d’atur, el nombre creixent de desocupats,  l’augment dels ratis de pobresa, la disminució de l’índex de producció industrial, l’endeutament galopant de la Generalitat,  la situació extrema de les finances catalanes son proves concloents de la delicada situació de la nostra economia.  Ens trobem davant del moment més greu de l’actual crisi.

Ras i curt, els ciutadans han de comprovar que als nacionalistes catalans ens  preocupa i molt la qüestió nacional i el procés endegat envers el dret a decidir però,  per damunt de tot, ens amoïna i ens trasbalsa el patiment de milers i milers de catalans i catalanes. Vèncer la crisi és la primera obligació de tots nosaltres.  

És veritat també que el marge de maniobra de la Generalitat és petit i resta  condicionat a la política espanyola i a les constants vacil·lacions i canvis respecte a l’eventual sol·licitud del rescat a la Unió Europea. I addicionalment,  el pressupost del Govern espanyol per l’any 2013 no hi ajuda gens. Ans al contrari. Tot i així, el nostre Govern ha de fer front a la crisi amb els instruments de que disposa i fer-ho oferint certes garanties d’èxit.

Les properes eleccions al Parlament de Catalunya són claus pel nostre país i decisives. El dia 25 de novembre els ciutadans tenen la paraula i és imprescindible obtenir el seu compromís ferm amb el dret a decidir. Hem d’obtenir una majoria absoluta suficient per a comandar amb seny i cura el procés del dret a decidir, tenint la convicció de que podrem exercir-lo prioritariament a Catalunya durant la propera legislatura. Aquest és un compromís formal amb tot el poble de Catalunya.

La campanya electoral es basarà en tres grans eixos: vèncer la crisi i reactivar l’economia, assentar les bases del manteniment de la societat del benestar i conjurar a tot Catalunya pel dret a decidir.

Les tres coses van lligades però resulta fonamental jerarquitzar correctament les nostres prioritats i els nostres objectius. El que ara toca no és el debat al voltant dels continguts d’un Estat propi ni una reflexió respecte a l’abast de les estructures d’Estat que ens calen. El que ara és determinant és que votem pensant en el compromís d’un Parlament i eventualment d’un Govern disposat a combatre sense repòs per a garantir la confiança i l’estabilitat política, a batallar per la reactivació econòmica i alhora assegurar el dret impecablement democràtic a decidir, sense límits ni condicionants.

Ens restarà temps per a parlar de tot però ara toca guanyar aquestes eleccions i proporcionar a tot aquest procés un comandament eficient, seriós, solvent i determinant.

Tinc per a mi que el President Mas i la coalició que li dona suport son l’expressió més aproximada de les virtuts recent esmentades. 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s