Seminari sobre el liberalisme

Seminari liberalismeAhir va tenir lloc la segona sessió del seminari de Liberalisme organitzat per la Càtedra Antoni Pedrol i Rius d’Estudis Jurídics Locals, la Universitat Rovira i Virgili i el Fòrum Liberal del Camp.

El seminari es va organitzar en dues sessions: la primera celebrada el passat dia 15 de maig a càrrec del Sr. Marc Guerrero, Conseller del Partit Liberal Demòcrata Europeu sota el títol “Liberalisme social”.

La segona sessió va anar a càrrec meu  sota el títol “El Liberalisme polític: clau pel futur de Catalunya. Vàrem comptar, entre d’altres, amb la presència del Sr. Dr. Josep Ramon Fuentes, Director de la Càtedra, el Sr. Artur Nadal, membre del Fòrum Liberal del Camp i del Secretariat de Llibergència i la Sra. Victòria Forns, diputada de CIU al Parlament de Catalunya.

Vaig dividir la meva intervenció en dues parts: una primera sobre la història del liberalisme a Catalunya i la seva influència i l’altra sobre el que hauria d’ésser el liberalisme avui i en el futur.

El Liberalisme a Catalunya  ha estat un corrent amb una importància relativa a diferència de la resta del món on la seva transcendència ha estat més destacada. Tradicionalment el liberalisme polític ha estat carregat d’idees, de programes, d’experiències, de victòries i de derrotes. Un moviment molt sòlid però que a Catalunya ha estat bastant feble

Cal tenir en compte la repercussió i la importància  de personatges com en  Valentí Almirall, Cambó, Jaume Bofill  i Matas, Gaziel, Salvador Millet i Ramon Trias Fargas, entre d’altres, pel liberalisme català.

La segona part de la meva intervenció la vaig basar en el paper dels liberals avui i les polítiques que hem de dur a terme. Baixar els impostos per que els diners estiguin en mans dels ciutadans, s’alenti el consum i s’aconsegueixin nivells de creixements positius és imprescindible.

Necessitem una societat més responsable, més decidida  on l’individu tingui cada cop més pes i l’Estat  menys . Cal que els nostres joves combreguin amb aquestes idees.

Un cop finalitzada  la meva intervenció vàrem mantenir un interessant intercanvi d’impressions entre tots els assistents.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s