Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2014

El nervi dels pressupostos és la lluita contra la crisi i atendre les necessitats de les persones

Aquesta setmana en el Parlament s’ha celebrat el debat a la totalitat dels comptes públics de la Generalitat per l’any 2014.

Durant la meva intervenció sobre els pressupostos presentats pel Govern he afirmat que aquests pretenen reactivar l’economia i augmentar la despesa social per atendre a les necessitats de les persones.

No hem de defugir, però, del context actual que viu Catalunya movent-se cap al camí dubtós i fràgil de la recuperació. Cal reclamar a la resta de grups tenir confiança per sortir endavant.

És veritat que els nostres recursos són escassos i,  malgrat això, els pressupostos no baixen la despesa social,  no inclouen  noves retallades i permeten complir l’objectiu de dèficit  amb uns impostos que poden fer part de la feina.

Reactivar l’economia, benestar i reformes

Els diferents objectius dels Pressupostos de la Generalitat per al 2014 son els següents:

 1)   Reactivar l’economia. Hi ha diverses accions i plans del Govern per facilitar la seva dinamització: centres de recerca vinculats a CERCA, desplegament de fons pel foment del turisme, ampliació de l’oferta de places de Formació Professional, increment de l’oferta financera de l’ICF canviant l’orientació de l’administració amb les petites empreses

2)  Atendre les necessitats de les persones, tot concretant que, en termes relatius, la despesa social augmenta.

 3)  Compromís irrenunciable en la defensa de la societat del benestar

 4)  Reforma de l’administració. S’està endegant des del Govern de CiU una reforma de l’administració. Aquest és un àmbit on podem obtenir molts recursos.

Cal puntualitzar que no hi ha cap ciutadà que cregui que es pot mantenir la despesa, no fer retallades, incrementar els ingressos sense apujar impostos, mentre es manté l’objectiu de dèficit. Això seria  fer uns pressupostos del país de les meravelles.

La maduresa dels ciutadans de Catalunya sap que és impossible. Cal tenir en compte el sacrifici i l’esforç de la ciutadania durant aquests anys i enviar un  missatge clar de confiança i autoestima per sortir-nos-en tots junts.

 Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s