L’objectiu fonamental dels pressupostos és doblegar la crisi i ajudar als ciutadans a sortir-se’n

Debat pressupostos

Ahir es va debatre al Parlament el Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat amb el debat i votació de les esmenes a la totalitat. Jo hi vaig intervenir com a diputat del Grup de CiU

Vaig començar la meva intervenció exposant que aquests Pressupostos són per primera vegada lleugerament expansius i on el seu objectiu fonamental és doblegar la crisi i ajudar als ciutadans a sortir-se’n.

Això vol dir impulsar l’activitat econòmica, mantenint el nivell de despesa de 2014; prioritzar la despesa social, que és del 71’2%; i posar en marxa el concepte de reversibilitat, la catorzena paga amb la voluntat d’ajudar a 200.000 famílies. Vaig afirmar que només per aquesta qüestió el Pressupost hauria de merèixer confiança. Vaig destacar que hi ha un reforçament de les estructures d’Estat, que són a la vegada estructures econòmiques i socials

Vaig assegurar que, tot i que no podem donar per acabada la crisi, probablement el pitjor ha passat i totes les expectatives ens indiquen que per l’any 2015 les coses poden anar millor. No cal però cap triomfalisme però tenim dret a l’esperança. És per això que després del que hem patit amb pressupostos anteriors, són els primers pressupostos lleugerament expansius

Els comptes per a l’any vinent de son uns comptes de “pressupost polític”, perquè entenem que hem patit molt i que la formula que proposem pels ingressos també patirem però és la nostra responsabilitat reclamar el deute històric de l’Estat amb Catalunya. No tenim altres instruments i ho manifestem políticament i batallarem i deixarem clar quin és el deute històric de Catalunya i això és el que reclamem als pressupostos i intentarem aconseguir.

La resta de grups, més enllà de les esmenes a la totalitat presentades, no van proposar cap alternativa real als comptes de la Generalitat.
Transcripció debat pressupostos 17.12.14Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s